Waar een happy hour twee uur duurt

Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Rooselaer een gezellige happy hour.

Elke laatste donderdag van de maand: Happy Hour

Binnenkort is men al aan de 120ste editie toe. Het is allemaal zo’n tien jaar geleden begonnen, in 2007, net nadat het restaurant een nieuwe inrichting had gekregen. Omdat de zaak op dinsdagavond, woensdag en donderdagmiddag gesloten is, werd dat een interessante manier om de week te beginnen.

"Als je zoiets opzet, mag je niet gierig zijn", weet Roni Ringoir. Aanvankelijk duurde het een uur, zoals het woord het zelf zegt, maar nu krijgen de gasten van 17.30 tot 19.30 uur aperitieven aan de helft van de prijs. Daar worden nog à la minute gemaakte hapjes bij geserveerd, ook.

Er is zelfs een periode geweest dat iedereen een ter plekke gemaakte foto mee naar huis kreeg. Roni Ringoir: "Het idee kwam van mijn herinneringen aan fotografen die je aan zee of op de kermis vastlegden, waarna je die foto’s in een buurtwinkel kon afhalen. Ik ken iemand bij wie alle muren van het toilet behangen waren met foto’s van onze happy hour." Nu gebeurt dat niet meer, maar er is wel muzikaal entertainment in de plaats gekomen. Want gezelligheid wordt in alles nagestreefd.

“Het is zeker een meerwaarde voor onze zaak, daar ben ik honderd procent van overtuigd.”

Wie wil, kan een tapasbord met o.a. ham en manchego bestellen. En voor wie achteraf wil blijven tafelen, is er een vlotte menukaart. Maar daarvoor moet wel telefonisch gereserveerd worden. "Het is zeker een meerwaarde voor onze zaak", meent Roni Ringoir. "Daar ben ik honderd procent van overtuigd. Noem het een vorm van klantenbinding, het verwennen van onze vaste klanten. Zij vinden het aangenaam dat de Rooselaer zoiets wil doen. Maar, let wel, iedereen is welkom en vaak komen ze dan later nog eens terug voor een lunch of een diner."