Vier decennia smaakmakers

Veertig jaar, een half mensenleven. Zo lang bestaat restaurant Rooselaer al.

Ons beroep is prachtig.

"En ik heb nog geen dag met tegenzin aan mijn fornuis gestaan.", vertelt Roni Ringoir, stichter van de Rooselaer.

“Iemand gelukkig maken met een maaltijd is namelijk het mooiste dat er is.”

Ons beroep is prachtig. Het is een heel sociaal beroep, waarin we ontspanning bieden, momenten van rust en genieten. Dat hebben de mensen dezer dagen nodig. Je zou kunnen zeggen dat we verleiden met fijne spijzen, heerlijke dranken en een warme ontvangst. Dat alles is de leidraad in ons vak. Horecamensen zijn de smaakmakers van de samenleving.

Mijn rots in de branding

Mijn echtgenote, Jeannot Leus, is al die tijd mijn rots in de branding gebleven.

Onze zonen Corneel en Henrick zijn ondertussen al bijna twintig jaar afgestudeerd aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde.

Een solide ploeg

Henrick roert samen met mij in de potten en zorgt er de jongste jaren voor dat papa’s keuken hedendaagser en, ja zelfs verfijnder op de borden komt.

Corneel is sommelier, maar ook de maître die samen met zijn mama en – inmiddels ook al meer dan tien jaar – Koen Soubry de zaal runt.

Een solide ploeg is het. Als ze het niet horen, noem ik ze wel eens mijn ‘dream team’.

Trouw publiek

Er zijn inmiddels zoveel jaren verstreken dat kinderen die hier aanschoven voor hun communiefeest nu hier met hun communicantjes komen tafelen.

Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen, of ons publiek nu van ver of van onder de kerktoren komt. Het zet ons aan om ons blijvend in te spannen om de tafel alle eer aan te doen.

Beste producten

Werken met de beste producten, dat dragen wij in het vaandel. Voor mij moet het accent op de identiteit van het product liggen.